Het gunstige resultaat van podologische behandeling is bewezen. Daarom vergoeden veel verzekeraars geheel of gedeeltelijk de behandeling van een podoloog afhankelijk van uw verzekeringspolis en aanvullende verzekeringen.

 
Na verwijzing van een huisarts of specialist kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze praktijk. Tijdens uw eerste bezoek nemen wij de tijd voor een uitgebreid podologisch onderzoek. Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen.

 
Anamnese
U wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobby’s, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.

 
Ganganalyse
Uw looppatroon wordt geobserveerd en eventueel op video vastgelegd.
functieonderzoek, metingen, en tests: de podoloog beschikt over goede onderzoeksmogelijkheden om te bepalen de stand en beweging van uw voet normaal of afwijkend zijn.

 
Podografie
Met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht. Aan de hand van die beelden kan ook uw voettype worden bepaald.

 
Schoeninspectie
Soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen.
 
Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat wij u kunnen helpen, zullen wij een behandelplan opstellen, met daarin een gemotiveerd schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. U wordt geïnformeerd over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar.
Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kunnen wij ook besluiten u door te verwijzen naar een podoloog, een medische specialist of een voetverzorger.

meer informatie: